Moelven Byggmodul AS reduserer antall produksjonlinjer fra tre til to, og avvikler aktiviteten ved avdelingen på Hjellum. Det betyr at om lag 50 medarbeidere blir overtallige.

- Dette er en trist dag for alle i Moelven Byggmodul, og ekstra tungt for de som vi ikke lenger har en arbeidsplass til. Vi har hatt permitteringer ved Hjellum siden midten av august, og har ikke klart å bygge opp en ordrehorisont som gjør det mulig å starte opp igjen produksjonslinjen ved Hjellum, sier adm.dir Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul.

Om lag 50 medarbeidere blir rammet av avviklingen av produksjonslinjen. Disse vil få bistand fra Moelven i samarbeid med NAV.

- Vi klarte å finne midlertidig arbeid til om lag 30 av de 80 som fikk varsel om permittering på sensommeren i fjor. Nå skal vi gjøre det vi kan for å se etter muligheter til videre arbeid i Moelven-konsernet, eller utenfor i samarbeid med NAV, sier Killi.

Medarbeiderne i selskapet ble orientert om situasjonen på et allmøte i formiddag.

- Det er ikke slik vi ønsker å starte året, men folka våre har vært klar over alvoret i lang tid. Vi har prøvd i det lengste å se om vi kunne opprettholde aktiviteten ved Hjellum. Men nå må vi tenke annerledes, forklarer Killi.

Krevende marked

Han forklarer at årsaken til avviklingen er krevende marked, der økte kostnader i alle ledd har gitt en kraftig brems innen boligsegmentet.

Avviklingen av aktiviteten på Hjellum får ingen direkte konsekvenser for kundene.

- Ut ifra markedssituasjonen, og med det potensialet vi har på våre to eksisterende produksjonslinjer ved Moelven Byggmoduls fabrikk i Moelv, så skal vi klare å håndtere alle kundebehov fra Moelv, sier Killi.

Moelven Byggmodul leverer moduler til bygg- og anleggsbransjen, samt prosjektmarkedet. Prosjektmarkedet består blant annet av ulike leilighetsbygg, permanente eller midlertidige skoler, barnehager, hotell, flyktningboliger, forsvarsbygg eller studentboliger.