Folkene våre gjør forskjellen i Moelven. Derfor har vi gjennomført et arbeid for å definere våre felles styrker, sier Terje Melheim, fagansvarlig for medarbeider- og lederutvikling.

Arbeidet med å utvikle bedriftskulturen har fått navnet aktivt medarbeiderskap og aktivt lederskap. Over 100 medarbeidere har definert Moelvens sterke sider, og hvilke egenskaper medarbeidere og ledere skal videreutvikle.

Styrkene våre fikk medarbeiderne våre jobbe med gjennom en dialogduk om aktivt medarbeiderskap i 2021. 

Hva er aktivt medarbeiderskap?

- Medarbeiderskap handler om at alle blir med i arbeidet for å utvikle Moelven videre. Det gjør at lederne får bedre kjennskap til hvilke muligheter medarbeiderne ser, i tillegg til å øve seg på gode og åpne diskusjoner. Medarbeiderne får tid i en hektisk hverdag til å løfte blikket og tenke på hvordan deres atferd og forbedringsforslag bidrar positivt til Moelven, sier Melheim.

Medarbeiderne har diskutere hvordan de tar ansvar, utvikler seg selv og virksomheten og hvordan de bidrar med engasjement. Lederne skal på sin side jobbe med kommunikasjon og hvordan de er som rollemodeller, hvor resultatorienterte de er og hvordan de kan legge til rette for utvikling og nytenking.