Bygget strekker seg 51 meter over vannkanten i Puddefjorden.

Verdens høyeste trehus har fått det passende navnet «Treet» og er et samarbeidsprosjekt mellom flere aktører i byggenæringen. Det er Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB) og Sweco som står bak prosjektet i Damsgårdssundet i Bergen.

En viktig bidragsyter til prosjektet har vært Moelven Limtre som bidro med limtrekonstruksjonene som muliggjør at man kan bygge i 14 etasjer.

Åge Holmestad, direktør i Moelven Limtre, er stolt over prosjektet som nå blir ferdigstilt.
- Dette har vært et spennende prosjekt å være med på. Det er et flott eksempel på hva som er mulig med limtre, og viser at vi er i forkant av utviklingen. Jeg har troen på at det vil komme mange flere eksempler på høye hus i tre fremover.

Flere høye trehus kommer

Verdensrekorden for trehus vil inntil videre tilhøre «Treet» og Norge, men den vil trolig bare stå i noen få år. «Treet» har vakt en voldsom interesse fra utlandet, og det er for tiden mange som ønsker å slå rekorden. Nærmest er trolig Canada, hvor det for tiden planlegges flere høyhus i tre.
- Vi merker at det er mange som er fascinert av måten vi bygger på. «Treet» høster anerkjennelse fra utlandet, og det er bare et spørsmål om tid før man begynner å se lignende bygninger andre steder i verden, sier Holmestad.


Innflytningsklart på fredag

De nye beboerne vil begynne innflyttingen i verdensrekordhuset allerede på fredag ifølge Ole H. Kleppe, prosjektleder for Treet.
- Noen flytter inn fredag og andre på mandag. Vi skal få alle i hus til jul. Det er fortsatt noen leiligheter som ikke er solgt, men disse står også klare hvis noen vil kjøpe og feire jul i verdens høyeste trehus, sier Kleppe som er veldig fornøyd med prosjektet.