- Sjøbodpanelen er fordelaktig for både lommebok og miljø.

Det sier snekker Anders «Frisse» Klemner (33) i snekkerfirmaet Bygg&Målarmästarna i Grums AB. Han vet hva han snakker om. Klemner har jobbet som snekker i 15 år, og kommer fra en familie med lange snekkertradisjoner.

- Det ligger i familien. Vi elsker tre. Det er det letteste, morsomste og fineste materialet å jobbe med, sier han

 

Enkelt, kjapt og smidig er nøkkelord hva angår Sjøbodpanelen, mener Anders Klemner. 

Endepløyd

Den erfarne snekkeren trekker fram at Sjøbodpanelen er endepløyd, også kjent som endefrest. For alle som ikke snakker «snekkersk» betyr det at det er frest ut et spor i den ene enden av panelet, og en tilsvarende profil i den andre. Når du monterer, setter du endene enkelt sammen.

Les mer om sjøbodpanel.

- Not og fjær i enden betyr at det blir mindre svinn ved montering og du bruker mindre mengde materiale. Panelen er derfor bra både for lommeboka og for miljøet, sier Klemner.

Endepløying er standard på alle Moelvens innvendige paneler.

Ingen gliper

Men Klemner gir seg ikke med det. Han mener at Sjøbod-serien med sin rustikke og børstede overflate gir en usedvanlig flott finish på veggen.

- I tillegg sørger endefresen og den høye kvaliteten på materialet for at panelen monteres raskt på veggen uten gliper. Med en helt nydelig finish. Og du trenger kun sag, spikerpistol eller hammer og vater. Det er bare å trykke panelen på plass og feste. Overraskende enkelt, sier Klemner.

Kjapt

Klemner mener at enkelt, kjapt og smidig bør være ord som appellerer til hjemmesnekker’n.

- Er du litt nevenyttig, har du montert ferdig en vegg eller to på forholdsvis kort tid. Det blir også minimalt med rot og kapp. Du slipper at ditt hjem ser ut som en arbeidsplass. Det kan også legges til at du sparer tid siden panelen er klar for montering straks den er tilpasset inneklimaet der du bor, sier «Frisse».

Se hvor lett det er å montere panel.

Levende

Den erfarne snekkeren liker tre fordi det er et levende materiale.  

- Det gir liv i veggene. Du tar naturen med hjem. Tre skaper varmen som bare naturen har. I tillegg finnes det mange typer panel å velge mellom, slik at du kan få akkurat den varianten du ønsker deg til de ulike flatene dine i huset ditt.. Alt fra vegg og tak til f.eks. bar- og hylleløsninger, sier Anders Klemner.

 

Tre skaper varmen som bare naturen har, sier snekker Anders Klemner.  Foto: Moelven

Snekkerens beste tips: Bruk samme farge på listene som du har på veggen. Det skaper mer helhet.

Tre og Helse

Vi tilbringer ca. 90 prosent av livet innendørs. Sørg for å omgi deg med materialer som gjør at du har det best mulig

Les mer her!