The Nordic Barnhouse Project

Om projektet

Bruno Jakobsen har tegnet familiens eget hus med den fantastiske beliggenhed midt i naturen. Huset vidner om hans stærke sans for boligens rum, materialer og detaljer.

PROJEKT FAKTA

BYGHERRE:

Bruno Jakobsen og familie

ARKITEKT:

Bruno Jakobsen

ÅR:

Huset er opført i 2020 i Randers

BEKLÆDNING:

Moelven canadisk cedertræ

Hus i to længer forbundet med et orangeri

Huset vokser op af jorden

Villa Brink er ikke blot en villa men et sted for familiens hverdag, arbejde og sociale liv. Bruno Jakobsens tegnestue ligger i den ene ende af længehuset, adskilt fra boligen af en passage, eller snarere en port. Inspirationen til huset er traditionelle træhuse og lader,- men ellers må man sige at huset er meget moderne i både plan og detaljer.

Cedertræshus med terrasse og stol

Midt i naturen

Længehusets fordel er muligheden for gennemlyste rum og den rige kontakt til omgivelserne. Fra huset ser man ind i skoven, som fortsætter ned ad et skråndende terræn. Foran huset ligger et skærmet gårdrum, der opstår mellem boligen, garage/værkstedsbygning og et mellemliggende orangeri.

Hus i skoven

Facade med både ro og detaljer

Arkitekt og designer Bruno Jakobsen har en forkærlighed for træ, som derfor også er et materiale der går igen i boligen, men med forskelligt udtryk. Stedets fine helhed opstår ved en konsekvent brug af materialer – især cedertræ på alle facader, leveret af Moelven. Det er som om huset ånder sammen med skoven omkring og tilsvarende ændrer facaden karakter med vejret, årstiderne og lyset.

Læs mere om canadisk cedertræ her
Hus i skoven

Cedertræ

Cedertræet, som er en meget robust trætype, er monteret lodret i hele længder og giver dermed udtryk af at vokse lodret som træerne omkring. For det enkle udtryk var det vigtigt for Bruno Jakobsen at Moelven kunne levere træet i hele længder.

”Ved valg af materialer har der været særligt fokus på at vælge materialer der over tid komplimenterer hinanden samt patinere smukt, derved sikres at byggeriet over tid kun bliver smukkere.”

Orangeri med en væg i cedertræ

Husets hjerte

Husets to børneværelser har en fælles vindueskarnap, som er indrammet i mindre trælister fra Moelven. Arkitektonisk har det givet gavlen en flot tyngde. Sydavlen ved den kortere længe har en indbygget bænk i træfacaden, som har vist sig at være et yndet sted at slappe af. Orangiet er på nogle måder husets hjerte, hvor cedertræsfacaden også giver varme til rummet.

The Nordic Barnhouse præmieres med Randers Kommunes Arkitekturpris 2021.

Orangeri med en væg i cedertræ
Følg The Nordic Barnhouse project på instagram

Vi kan meget mere – bare spørg os!

Har du spørgsmål? Kontakt os for flere profiler: +45 43 43 48 00, tast 1
Er du privatkunde? Kontakt da dit lokale byggemarked for pris og bestilling

Få de seneste nyheder

#bæredygtighed #mennesker #nytænkning #lønsomhed #byggebranchen #arkitektur #byggeogbo #fremtidigtræ

Moelvens nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev