Da industribyen Malmö krympet, begynte kunnskapsbyen Malmö å vokse. I flere av de gamle verftslokalene i Västra havn skaper Moelven Modus nå nye rom med sine fleksible systemløsninger – ikke minst i det ikoniske kontorbygget Gängtappen.

Våre nye skreddersydde lokaler her i Varvstaden har overskredet alle våre forventninger.

 

Mats Johansson, Chief Growth Officer på Bombayworks

Tar man ett steg inn i Varvstaden i Västra havn, tar man ett steg tilbake til Malmös tidligere industriarkitektur. Her fantes Kockums skipsverft allerede på 1800-tallet og satte i mange år sitt preg på hele byen. Det er også flere trinn inn i den omstillingsprosessen til kunnskapsby som Malmö befinner seg i. I dag velger mange veletablerte selskaper og de selskaper som er i utvikling å flytte sin virksomhet hit.

Det er store forskjeller på hvem som klarer å levere innen avtalt tid, Moelven Modus leverte både i tid og til best pris.

Tidspress i kontorbygget

Midt i et konglomerat av gamle og nye eiendommer, ligger Gängtappen. Da det ble bygget i 1958, var det Sveriges høyeste kontorbygg med sine 15 etasjer. Her tegnet skipsingeniørene konstruksjoner som hver dag i mange år sysselsatte 7000 personer. Da Kockums forlot bygningen for godt nesten 60 år senere, ble flere av etasjene tømt fullstendig for interiør.

– Vi fikk et helt tomt skall som skulle gjenoppbygges, forteller Helena Pålsson, prosjektleder på Wihlborgs som eier eiendommen.

Interessen var stor for de gamle men nyrenoverte lokalene og tidspresset var påtagelig. Det gjorde at Wihlborgs valgte Moelven Modus som leverandør av kontorets moduler.

– Det er store forskjeller mellom hvem som klarer å levere innen avtalt tid. Moelven Modus kunne levere både i tid og til best pris, sier Helena Pålsson.

Unike løsninger for hver leietaker

Huset rommer i dag flere selskaper som er i rask vekst. Wihlborgs, som har egne kontorlokaler i huset, leier ut til blant annet Proact, Noda, Hoya, Hypergene, Media Evolution City og Bombayworks. Alle har fått skreddersydde kontorløsninger gjennom Moelven Modus. Mats Johansson, Partner & Chief Growth Officer, på Bombayworks er i sitt fjerde Malmökontor for det digitale byrået han har jobbet for siden 2008.

– Vår målsetting er alltid å sitte på sentrale adresser i tiltalende lokaler med lekker design. Det skal kjennes attraktivt både for ansatte og kunder å tilbringe tid hos oss, sier han.

Knyttes til husets historie

Bambayworks har flyttet etterhvert som virksomheten har vokst. Da muligheten til å flytte inn i Gängtappen dukket opp, tok de den direkte. Turen gikk da fra en eiendom fra århundreskiftet til Malmös første skyskraper i en bydel hvor både historie og fremtid er like nærværende. Der hvor deres forrige kontor hadde begrensninger i eldre eiendommer med merkelige mål og faste installasjoner, hadde Gängtappen i stedet vegger i bueform og rom i vinkler. Når de tømte etasjen var, foruten formen, tre dører av teak til kontorets lagerforråd det eneste som var igjen fra forgangne skipstegnerdager. De beholdt dørene for å beholde litt av husets historie. Og for å beholde den opprinnelige følelsen av lokalene, ville Bombayworks også ha mye detaljer i tre og glass.

– Fra begynnelsen var lokalene bare et tomt skall. Det ga oss mange muligheter og stor fleksibilitet. Vi ønsket ikke å fortsette i samme spor som før og begynte dermed å eksperimentere med Moelven Modus’ produkter for å skape rom i rommet samtidig med en varm stemning med material av natur og mye naturlig lys.

Bombayworks har behov for å ha tilhold i et kontor som vi kan være stolte over, og det synes jeg virkelig at vi har lykkes med i Gängtappen.

 

Viktig med god akustikk

For Bombayworks var det samtidig en uro for at det skulle bli vanskelig å avgrense rommene på grunn av store glasspartier og at samtalene i møterommene skulle kunne høres utenfor modulene.

– Vi ville begrense veggflatene, ha fullt innsyn, men også ha muligheter til å dra for og lukke igjen med ytterligere naturmateriale. Lydisoleringen er viktig – av og til diskuteres det informasjon av sensitiv karakter.

– Rommene har oversteget våre forventinger. Takket være at de ble skreddersydd for oss med lydisolert glass og tre-detaljer, synes vi at det har blitt veldig bra. Jeg vil at våre medarbeidere skal jobbe i et miljø som de kan være stolte av, og det har vi virkelig lykkes med, sier Mats Johansson.