Den historiske K.B. Hallen er tilbage på landkortet i moderne udformning til kultur og sports oplevelser i højeste klasse. Men den nye bygning i sig selv er også en oplevelse, med sit ikoniske udtryk og aflæselige arkitektur.

Efter en fatal brand i 2011 er K.B. Hallen klar til at skrive ny historie og invitere op til 4.900  gæster indenfor. Fra ankomsten fra Peter Bangs Vej tegner den karakteristiske bueform et indbydende og velkendt motiv. Indgangspartiet er åbent og indbydende og den transparente glasgavl prydes af en lysende regnbue udfærdiget af kunstneren Viera Collaro. Regnbuens farver er det eneste farveelement i den nye K.B. Hallen, for i resten af bygning er det materialernes naturlige farve og karakter, der sætter stemningen.

Udover Buen, har arkitekterne hos Christensen & Co Arkitekter arbejdet med elementerne Gavlen og Skiven. Gavlen er et markant element i beton, som er bærende for Skiven, - et stort loungeområde på første sal. Skiven er også direkte aflæselig i facaden, hvor den giver skala og tekstur til oplevelsen af bygningen.

Varm, indre facade

I loungen og barerne på første sal har gæsterne en fantastisk oplevelse af både elementet Buen, Gavlen og Skiven, altså det store arkitektoniske greb, men samtidigt bliver gæsterne mødt af en meget varm og intim stemning i kraft af de brune bambuspaneler på væggene.

Vægfladerne er en fin komposition af 490 små vinduer, bambusfinér herunder felter med skrå udfræsninger.

En hilsen til fortidens cigarlounges i mørkt træ

Det er Moelven, som har leveret de mange meter indvendig facade med massive paneler i bambus-ekstrem med og uden skrå slidser. Udfræsningerne fungerer som supplerende akustisk dæmpning. Belysningsdesignet anvender også panelerne som en varm reflektor, og sender en røgfri hilsen til fortidens cigarlounges i mørkt træ. Den indre facade og den ydre facade er opbygget over samme modul mål og  udtryk med opdelte felter, hvor den ydre facade  er beklædt med keramiske fliser udført af håndpressede 3D tegl udviklet særligt til  K.B. Hallen. Teglen har et lille knæk i samme vinkel som udfræsningerne på indersidens bambus paneler .

De små kikhuls vinduer i facaden er et ret charmerende element, men det har krævet nul tolerance i montagen. Derfor har Moelven udviklet et helt nyt click on montage system, der skjuler montagen. Skinner til panelerne kunne monteres i god tid og på kort tid kunne bambuspanelerne monteres. Resultatet er en præcis og elegant indre facade, som understreger Skivens betydning for bygningen.

Lyd er ikke bare lyd! God akustik i nutidens rum er essentielt for at skabe et sted, hvor man har lyst til at opholde sig. Dette er gældende ikke kun for brugsrum, men også for at gøre det behageligt at være i almindelige opholdsrum.

Moelven har leveret vægpaneler med bambus ekstrem som er påført en klar lak. Panelerne har diagonale slidser og er monteret i et skjult montage system.