Tingbjerg Bibliotek/Kulturhus, er på én gang smukt indpasset i bydelen Tingbjerg og et sted som brænder sig fast i nethinden. Det nye bibliotek og kulturhus er bindeled til skolen og samlingspunkt for hele området.

Formsproget er nyt og moderne, mens materialerne er velkendte og robuste. Hele Tingbjerg bebyggelsen er opført i gule tegl, hvorfor facaden også udgøres af tegl-baguettes, undtaget den store glasfacade ud til gaden. Den åbne facade giver mulighed for at følge med i husets aktiviteter og omvendt får gæster i huset en flot udsigt indefra.

Bygningen imødekommer både gadeplanets skala og indgangens skala, ved at formgive det efter de konkrete forhold. Samtidig giver det nogle gode udeopholdsrum og stedet en klar identitet.

Træ er dominerende

Indvendigt er træ det dominerende materiale, hvorved der opstår en rolig helhedsoplevelse af huset, som faktisk er ét stort rum.

 

Det store skrånende loft opleves fra alle rum i huset og giver en stærk sammenhæng med de repeterende trælister fra Moelven, der går igen på væggene. Udtrykket er en omformulering af facadens tegl baguettes og er dermed et fælles sprog for husets flader.

 

LVL lamellerne fra Moelven har stor betydning for akustikken i det store, åbne rum og giver en smuk detaljeringsgrad til huset. Moelven har også leveret balkon og trappeløbs kassetter, som er udført i skrællet fyr. Træet er behandlet med hvidtonet lak og, som ved listeloftet, brandimprægneret. 

Lyd er ikke bare lyd! God akustik i nutidens rum er essentielt for at skabe et sted, hvor man har lyst til at opholde sig. Dette er gældende ikke kun for brugsrum, men også for at gøre det behageligt at være i almindelige opholdsrum.

På indgangsniveau ligger en multisal ud til glasfacaden. Her er vægge og lofter beklædt med massive træpaneler fra Moelven i et enkelt mønster, som opstår ved, at hver anden plade er perforeret. Bag panelerne ligger en akustikdug og et hulrum med isolering, der tilsammen sikrer en god akustik.