Frelloskolen, Varde

Bygning med lys tegl og træfacade

Om projektet

Frelloskolen i Varde med plads til 900 elever, inspireret af Otto Frello.

PROJEKT FAKTA

BYGHERRE:

Varde Kommune

ARKITEKT:

GPP Arkitekter 

LANDSKABSARKITEKT / UNDERRÅDGIVER:

Labland /Faber Have

AREAL:

10.000 kvm

TOTALENTREPRENØR:

C. C. Contractor A/S

BYGGEÅR:

2021

PRODUKTBESKRIVELSE:

Moelven har leveret ThermoWood Profil 501 (1x5 – 5/4x4 – 2x3) som brugt på dele af den udvendige facade. Moelven har desuden leveret 400 kvm stripepaneler og perforerede paneler i skrællet fyr som er brugt indvendig.

Billede af skolebygningen med store vinduer og udendørs vask foran

Frelloskolen fortolker Frello

Frelloskolen i Varde er inspireret af den Vardefødte kunstner Otto Frellos kunstneriske verden. Flere af hans værker er fortolket og indarbejdet i arkitekturen, som ”Det gylde rum” i midten af bygningen. Den nye skole hylder eventyret, og fantasien.

Billede fra nylagte fliser og nyplantet træ foran skolens teglfacade

Bygningens struktur er opbygget omkring de tre aldersgrupper på skolen, hvilket betyder, at indskolingen, mellemskolen og udskolingen har sine egne afsnit. Frelloskolen er opført i to etager og hvert afsnit har egen oplevelsestrappe, som også kan fungere i undervisningssammenhæng. I midten ligger et centralt fællesrum, hvortil mange af faglokalerne også er orienteret mod. Skolens bygninger er på alle måder skabte ud fra børnernes perspektiv, så at alle elever uanset alder føler sig hjemme i deres omgivelser.

Mindre bygninger med træfacade

Otto Frellos magiske univers

”Helt overordnet har vi i bygningens arkitektur og materialitet arbejdet med at skabe en særlig tilknytning til den lokale kunstner Otto Frello, som også har lagt navn til Frelloskolen. Særligt ét af hans værker har vi været inspireret af - maleriet ”Det gyldne rum”.
Både maleriets titel, dets gyldne farvespil og de rumlige virkemidler, har vi viderefortolket ind i udformningen af skolens centrale hjerterum, hvor tre store kerner beklædes med varme krydsfinérspaneler som sammen med lyssætningen giver en oplevelse af, at ”Det gyldne rum” vækkes til live.
Som en hilsen til Otto Frellos magiske univers fremstår rummet derigennem med en helt særlig stemning og identitet, som vi forventer vil have en stor tiltrækningskraft for alle skolens elever og ansatte.”


- Louise Villensteen Toft, Indehaver / Arkitekt MAA GPP Arkitekter

Billede af Moelvens indvendige paneler
Byggeplads foran skolebygningen med tegl og træfacade

Eventyret udenfor

Udvendigt er bygningen primært opført i lyse tegl, men bliver fint suppleret af felter med ThermoWood fra Moelven. De bløde træpaneler skaber eventyrlige udendørs arealer med plads til frikvarter og leg. Materialerne i træ går igen som en tråd gennem hele skolen, og virker beroligende i en miljø som ellers kan være travl.

 

Kontakt os

Er du privatkunde? Kontakt da dit lokale byggemarked for pris og bestilling
Har du spørgsmål til akustik og design? Kontakt os: +45 43 43 48 00, tast 2