Viborg akut

Auditorium klædt i træ

Viborg akut

Om projektet

Regionshospitalet Viborg  har i forbindelse med etablering af nyt Akutcenter fået et auditorium, som har sit helt eget udtryk i træ, der gør det til et behageligt og repræsentativt rum.

PROJEKT FAKTA

BYGHERRE:

Region Midtjylland

ARKITEKT:

AART architects, Sweco Architects

INGENIØR:

Midtconsult, WSP

Entreprenør:

Thomas Andersen A/S

STØRRELSE:

190 kvm (199 sæder)

År:

Indviet 2019

PRODUKTBESKRIVELSE:

Moelven har leveret loftlamel system af skrællet fyr lamel med synlige finerlag mod front - Mellemliggende sort Akustikdug - overfladebehandling Olie med lysfilm

Gedigne naturmaterialer

Viborgs nye akutcenter omfatter også en ny indgang og foyer. Inde som ude er slidstærke og gedigne naturmaterialer anvendt, som sikrer stedet fine kvaliteter også på længere sigt. Det nye auditorium ligger tæt på foyerområdet og er også tænkt som et sted, gæster til hospitalet bliver inviteret til. Det har altså været en del af programmet og detaljeringen, at auditoriet skulle være et repræsentativt rum. Fra gangzonen kan man se ind i auditoriet, som derved også får en vis mængde dagslys. 

Et repræsentativt rum

Belysningen i øvrigt i rummet understreger indretningen, hvor lys langs væggene markerer et bølgende loft i LVL trælameller fra Moelven. Listerne er olieret med hvidpigment og står i kontrast til den sorte baggrund. I loftet sidder spots, som giver et fint fordelt lys til et foredrag eller andet arrangement i auditoriet. 

Lyd er ikke bare lyd! God akustik i nutidens rum er essentielt for at skabe et sted, hvor man har lyst til at opholde sig. Dette er gældende ikke kun for brugsrum, men også for at gøre det behageligt at være i almindelige opholdsrum.

Fine detaljer i træ

På bagvæggen er der opsat skrællet fyr med random perforering, der er med til at give rummet en god akustik og som har en fin detaljering i øjenhøjde. De øvrige vægge er også skrællet fyr med olieret hvidpigment, som står som rolige flader, med åretegningerne som en æstetisk detalje. Begge vægtyper er leveret af Moelven. Til gangzonens glasfacade er der opsat skråtstillede skiver, der virker som et filter mellem de to rum. Således får auditoriet også en rumlig variation og en åbenhed til gangzonen. Den store skærm ved endevæggen er indsat i en træramme, og det overskydende træ er anvendt til en specialdesignet talerstol. Det skrånende gulv er også accenturet ved en vandret linje i den indre træfacade, som samtidigt indrammer de lodrette skiver.

En rumlig variation

Til gangzonens glasfacade er der opsat skråtstillede skiver, der virker som et filter mellem de to rum.

Fine detaljer i træ

Skrællet fyr med random perforering, der er med til at give rummet en god akustik og som har en fin detaljering i øjenhøjde. 

Unikke løsninger

Unikke løsninger lavet i tæt samarbejde med arkitekter og entreprenører. Moelven samarbejder gerne, så vi kan skabe unikke resultater.

Læs mere om akustik og design her

Kontakt os

Er du privatkunde? Kontakt da dit lokale byggemarked for pris og bestilling
Har du spørgsmål til akustik og design? Kontakt os: +45 43 43 48 00, tast 2

Få de seneste nyheder

#bæredygtighed #mennesker #nytænkning #lønsomhed #byggebranchen #arkitektur #byggeogbo #fremtiditræ

Moelvens nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev