KAB-huset, København

Træstole foran lys trætrappe

Om projektet

På Enghavevej i det sydlige Københavnhar KAB nu fået et nyt hus opført. Et hus som opfylder alle deres indretningsbehov. På en meget urban placering fremstår huset både meget robust og meget venligt.

PROJEKT FAKTA

BYGHERRE:

KAB

ARKITEKT:

Henning Larsen Architects

LANDSKAPSARKITEKT:

SLA

ENTREPRENØR:

5E Byg

ADRESSE:

Enghavevej 81, København

BYGGEÅR:

2021

AREAL:

7.400 m2

PRODUKTBESKRIVELSE:

Moelven har leveret stripe paneler i skrællet fyr.

Lys entré med reception og grønt træ

Hjemligt hus

Stueetagen i det smukke teglhus er meget imødekommende med sit centrale atrium, varme materialer og Børge Mogensen sofaer til de ventende. For beboere er det muligt at tage ophold i en særskilt café og søge ny bolig. Denne etage er offentlig tilgængeligt og rummer en række større og mindre mødelokaler samt en større sal. Bag et stort gardin ligger kantinen for medarbejderne med store vinduespartier ud til sporområdets grønne vildnis.

Hyggeligt lokale med kaffevogn og siddepladser

Gulvene på denne etage er af slidstærk natursten, mens vægge og lofter er træ. Lofterne i kantinen, salen og caféen er trælameller fra Moelven, der giver en fin sammenhæng mellem rummene. Ventilationen er på denne etage skjult bag loftlamellerne, således at frisk luft fordeles og diffunderer gennem den bagvedliggende dug.

Lyse stripe paneler på væg

Trapperne op igennem huset udgør en aktiv skulptur i huset. Samtidigt bidrager en tur på trapperne med en fin oplevelse af atriet og de rum, der støder til. Ikke mindst ”Dukkehuset” som udgøres af ni møderum med glaspartier ud til atriet. Som forbipasserende på trapperne får man et kig ind i møderummene. Trapper med skrællet fyr og alle værn omkring trapperummet er også træ fra Moelven.

Køkken med lila og lyserøde paneler omgivet af lyst træ

Variationer af træ

På hver etage finder man et fælles tekøkken og opholdsrum for medarbejderne. De er meget hjemligt indrettet med gode møbler og med (fag) bøger i reolen. Et vigtigt mødested for KAB husets medarbejdere. Moelven har også været leverandør af lister og finérflader ved tekøkkenerne og vægflader i øvrigt.

Lys kantine med stripe paneler

Henning Larsen Architects har tegnet huset og har med stor succes balanceret brugen af få materialer. Træet skifter meget karakter med dagslyset og betonsøjer og betonvægge virker som kølende elementer i det ellers varme hus.

Højt atrium med flere etager og mødelokaler med transparente væge

     

Kontakt os

Er du privatkunde? Kontakt da dit lokale byggemarked for pris og bestilling
Har du spørgsmål til akustik og design? Kontakt os: +45 43 43 48 00, tast 2

Få de seneste nyheder

#bæredygtighed #mennesker #nytænkning #lønsomhed #byggebranchen #arkitektur #byggeogbo #fremtidigtræ

Moelvens nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev