- Strandbakkehuset

Børnehospice Djursland

Om projektet

Det nye børne – og unge hospice ligger i forbindelse med Hospice Djursland i Rønde. 

PROJEKT FAKTA

BYGHERRE:

Hospice Djursland

ARKITEKT:

AART Architects

INGENIØR:

Arne Elkjær A/S Rådgivende Ingeniører

STØRRELSE:

Ca. 1300 m2

År:

Indviet 2020

PRODUKTBESKRIVELSE:

Moelven har leveret akustik lameller til loft samt plader til elevatortårnene. Begge dele med overflader i eg.

Hjerterummet inviterer naturen ind

Strandbakkehuset er navnet på det nye børne – og unge hospice, der ligger i forbindelse med Hospice Djursland i Rønde. Et sted for børn og deres familier, hvor den omkringliggende natur er allestedsnærværende.

Det første nybyggede børne- og unge hospice i Danmark har en gangforbindelse til Hospice Djursland ved siden af, men fungerer ellers som en selvstændig bygning. Familieboligerne, der fordeler sig over to etager, åbner sig op mod skoven og søen lige udenfor, i en forskudt vifteform. Nærheden til naturen er noget helt særligt for dette sted og er accentueret ved boligernes stroe glaspartier og altaner og udkig til naturen fra det centrale Hjerterum. Til børne – og ungehospicet hører en række faciliteter som sanserum og terapirum, der ligger centralt for både personalet og familierummene.

Sanselighed med træ

Nærhed er afgørende i alle aspekter af husets arkitektur og indretning, som AART architects har stået bag. De samme lamellofter i egetræ fra Moelven i hele huset gør huset til en sammenhængende helhed, hvor der er vægt på sanselige materialer og farver. Som en del af design processen har AART architects udført antropologiske studier, der har ledt frem til fem fokuspunkter i forhold til livskvalitet under opholdet. Blandt de fem punkter hører naturen og hjemlighed, som man i høj grad fornemmer i det centrale Hjerterum.

Unikke løsninger laves i tæt samarbejde med arkitekter og entreprenører. Moelven samarbejder gerne, så vi kan skabe unikke resultater, hvor æstetik og funtion er centralt. Vi tilbyder vejledning lige fra valg af materialer til montering.

Hjerterum af træ

Et atrium med ovenlys midt i huset, er et omdrejningspunkt for husets funktioner og forskudte etager, men også et mødested som en dagligstue. I Hjerterummet er træ med til at understrege oplevelsen af nærhed og hjemlighed. Udover gulve og lofter i træ, udgør det også balkonerne og det gennemående vægskive på siden af elevatoren, som Moelven tillige har leveret i form af egetræsfinér. Hjerterummets inventar er specialdesignet af AART architets og er fint tilpasset intentionerne om at fokusere på det nære, hjemlige og naturen.

 

Kontakt os

Er du privatkunde? Kontakt da dit lokale byggemarked for pris og bestilling
Har du spørgsmål til akustik og design? Kontakt os: +45 43 43 48 00, tast 2

Få de seneste nyheder

#bæredygtighed #mennesker #nytænkning #lønsomhed #byggebranchen #arkitektur #byggeogbo #fremtiditræ

Moelvens nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev