Det grønlandske hus, Århus

Om projektet

Det grønlandske hus i Aarhus har fået en iøjnefaldende tilbygning i træ. Projektet er støttet af A.P Møllerfonden.

PROJEKT FAKTA

BYGHERRE:

Aarhus Kommune og Det Grønlandske Hus

ARKITEKT:

RUBOW arkitekter A/S

INGENIØR:

Tækker Rådgivende Ingeniører

Landskabsarkitekter:

Wainø og Frandsen Landskabsarkitekter

STØRRELSE:

Nybyg 258 m2, Ombyg 220 m2

År:

Ombygning indviet 2020

PRODUKTBESKRIVELSE:

Moelven har leveret: Canadisk cedertræ til facaderne samt indvendige perforerede og glatte akustik paneler i skrællet fyr med en mat lak med lysfilm.

Tættere på naturen

Det grønlandske hus i Aarhus har fået en iøjnefaldende tilbygning i træ, der som et smukt skrin vækker nysgerrigheden hos forbipasserende.

Den nye kultursal er med til at indramme den nye indgang i det grønlandske hus og er på en gang en fin tilbygning og en kontrast til den eksisterende, hvide, klassicistiske villa. ”Husets udtryk er inspireret af sindbilledet af det traditionelle Grønlandske Hus, der knejser på fjeldsiden”, fortæller arkitekt Uffe Breinholt fra RUBOW Arkitekter.

Trævægge giver helhed

Facaderne i canadisk cedertræ (Western Red Cedar) fra Moelven har en indbydende stoflighed, og den bogstavelig talt trækker forbipasserende tættere på. Også detaljerne i træ ved vinduerne og store karnapper gør bygningen iøjnefaldende. For at undgå uensartet patinering, har træet ingen fremspring. Et af formålene med bygningen er at synliggøre og markedsføre det grønlandske hus i Aarhus bedre.

Det smukkeste du kan bruge på facaden

Moelvens canadiske cedertræ er eksklusivt og bruges over hele verden til nogle af de mest moderne og bestandige byggerier.

Læs mere om cedertræ

Homogene materialer

Kultursalen kan opdeles i to rum og er dermed fleksibel i forhold til de mange typer møder, udstillinger og arrangementer som stedet skal huse. Rummet har loft til kip med fine ovenlys kig og fra karnapperne ser man lige ud i træerne og til Aarhus bugten i baggrunden. Moelven har leveret paneler til væggene og perforerede paneler til de øverste partier på de indvendige gavle. Langs ydervæggene er en indbygget bænk ligeledes beklædt med perforerede paneler. Panelerne i krydsfiner er valgt for at opnå en vedkommende og tryg stemning og samtidigt er akustikken derved tilpas afdæmpet til rummets formål. Den nye kultursal er et stort, men roligt rum, hvor naturen udenfor på forunderlig vis fylder meget og giver en smuk omskiftelighed.

×

Kontakt os

Er du privatkunde? Kontakt da dit lokale byggemarked for pris og bestilling

Få de seneste nyheder

#bæredygtighed #mennesker #nytænkning #lønsomhed #byggebranchen #arkitektur #byggeogbo #fremtiditræ

Moelvens nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev