Hopp til innholdet


Skreddersydd ansiktsløft

Ved Tagensbo Skole i København går kunst og funksjon opp i en høyere enhet.

Da Tagensbo skole i København skulle renoveres innvendig, utlyste kommunen først bare oppdraget med selve utformingen. Samtidig ble det stilt strenge krav til slitestyrke og akustikk, i kombinasjon med ønsket om også å gi både elever og lærere noe pent å se på.
  Først da kommunen hadde valgt hvilket uttrykk de ønsket å bruke, ble selve byggeoppdraget utlyst. Altså en annen fremgangsmåte enn normalt. Dette var en fordel for Moelven da arkitektkontoret skulle ut for å finne leverandører som kunne løse det spesielle oppdraget. Det var nemlig bare Moelven som kunne levere de produktene som måtte til for å skape de slitesterke, laminatkledde veggene som utformingen krevde – og som både var dekorative og hadde en støydempende effekt. Det første ble løst med vakkert fargede overflater, og det siste med perforeringer i laminatveggene som på baksiden er kledd med en effektiv akustisk duk.

EN EKSTRA UTFORDRING. Resultatet er vakkert og robust og vekker daglig glede hos brukerne. Også selv om spesielt skolens voksne medarbeidere kanskje godt kunne tenke seg litt mer støydemping.
  – Hadde man hatt et ønske om enda bedre akustisk demping, kunne vi ha laget større hull i veggpanelene og satt en kraftigere akustisk duk bak som tåler hærverk. Den typen oppdrag har vi nemlig også løsninger for. Det er bare et spørsmål om hva kunden velger å vektlegge, sier markedssjef i Moelven, Niels Neye.

VERKTØYKASSE. Om oppdraget samlet sett sier han at det lignet alle andre i den forstand at «vi jo hver gang står overfor nye ideer, nye ønsker og krav som vi gjerne strekker oss til det ytterste for å innfri».
  – Og det ligger også i hele studiokonseptet – at vi ikke lager standardløsninger, men skreddersydde løsninger for hver enkelt kunde og hvert enkelt oppdrag. Studio er jo som en verktøykasse med mange forskjellige bearbeidingsmuligheter.

TAGENSBO SKOLE I KØBENHAVN
  • Hva: Renovering og utbygging av
    Tagensbo Skole i København 
  • Når: høsten 2011 til februar 2012
  • Arkitekter: Nøhr & Sigsgaard
  • Entreprenør: Hoffmann 
  • Leveranse: Moelven Studio paneler
Et bygg for alle
Allerede i resepsjonen ser man at det er et logisk og intuitivt bygg. Foto: Martin Schubert
I Handicaporganisationernes Hus i Danmark kan alle finne frem og alle finne seg til rette. Prosessen med å utvikle verdens mest tilgjengelige bygg fikk arkitekter og leverandører til å se verden på en ny måte.